IZJAVA O PRIVATNOSTI

Na snazi od: kolovoz 2020.

U društvu IDDI d.o.o. (IDDI /ROLLA) izrazito smo posvećeni transparentnosti i želimo da shvatite kako prikupljamo, koristimo, dijelimo i štitimo vaše podatke.

IDDI d.o.o. je vlasnik IDDI/ROLLA aplikacije i e-romobila.

Ova obavijest o privatnosti opisuje kako IDDI obrađuje podatke u vezi s našom internetskom stranicom i povezanim mobilnim aplikacijama i uslugama (zajedno „Usluge“) i kada na drugi način komunicirate s nama. Također pročitajte naše Uvjete pružanja usluge koji utvrđuju uvjete upravljanja uslugama.

Pridržavamo pravo da povremeno mijenjamo ovu obavijest o privatnosti. Ako IDDI unese izmjene u ovu obavijest o privatnosti, ažurirana obavijest o privatnosti bit će dostupna putem naših usluga i ako napravimo bilo kakve značajne promjene u ovoj obavijesti o privatnosti, pravovremeno ćemo vas obavijestiti putem naše aplikacije i internet stranice.

Vrste podataka koje prikupljamo

Prikupljamo ili primamo podatke na različite načine. Vrste podataka koje prikupljamo ili primamo ovise o načinu korištenja i interakcije s našim uslugama. U mnogim slučajevima možete odabrati podatke koje nam dajete, iako su nam za pružanje usluga potrebni određeni podaci. Te podatke koristimo i objavljujemo u svrhe opisane u daljnjem tekstu. Vrste podataka koje prikupljamo uključuju:

 • Podaci o računu kao što su vaše ime, adresa elektroničke pošte, telefonski broj i podaci o plaćanju, kao što su podaci o vašoj kreditnoj kartici.
 • Prikupljamo i obrađujemo podatke o lokaciji kada se prijavite i koristite usluge. Na primjer, kako bi vam pokazali IDDI / ROLLA e-romobile u blizini vaše lokacije, potrebno je prikupiti i zabilježiti fizičku lokaciju vašeg uređaja. Podaci kao što su lokacija e-romobila, rute koje je preuzeo e-romobil i njegov status najma također su potrebni za pružanje usluga. IDDI također prikuplja podatke o lokaciji izravno iz IDDI / ROLLA e-romobila, uključujući i kada se IDDI / ROLLA korisnik vozi, poput podataka o putovanju.
 • Ako povežete, priključite ili se prijavite na IDDI pomoću usluge treće strane (npr. Facebook), usluga treće strane može nam poslati podatke poput podataka o vašem profilu ili popisa prijatelja s te usluge.
 • Kada tražite korisničku službu, podršku ili drugu pomoć, možete odabrati nam dati svoje kontaktne podatke kako bismo lakše odgovorili na vaše zahtjeve i u tom slučaju zadržati  ćemo podatke prikupljene u vašem kontaktu s našim službama za podršku.
 • IDDI prikuplja podatke s vašeg preglednika, računala ili mobilnog uređaja koji nam pruža tehničke podatke kao što su IP adresa izvora vašeg uređaja i kada pristupate ili koristite usluge. Koristimo kolačiće i slične tehnologije (poput piksela i oznaka) za pružanje naših usluga, uključujući pamćenje vaših postavki i prikupljanje analitičkih podataka o vama.
 • Podatke o vama primamo kad koristimo treće strane kao partnere, poput marketinških i oglašivačkih partnera.
 • Kako bismo vam pomogli da upoznate ljude s našim uslugama, možete odlučiti koristiti našu uslugu posredovanja u svrhu ostvarivanja popusta tako što ćete obavijestiti prijatelja o našim uslugama. Kada odlučite koristiti našu uslugu posredovanja, tražit ćemo ime i adresu elektroničke pošte vašeg kontakta i automatski ćemo vam poslati jednokratnu elektroničku poštu u vaše ime pozivajući ga ili nju da koristi naše usluge.

Na koji način koristimo podatke

Vaše podatke, uključujući podatke o vašoj lokaciji, koristimo za:

 • pružanje usluga na vaš zahtjev, uključujući upravljanje računom i poviješću vožnje;
 • praćenje, nadzor i servisiranje IDDI/ROLLA e-romobila, uključujući i vrijeme kada ga koristite;
 • obradu plaćanja, pretplata i svih popusta ili posebnih ponuda kao što su besplatna otključavanja i / ili besplatne minute;
 • komuniciranje s vama o vašem računu, interakcijama ili transakcijama, uključujući najave u vezi sa uslugom, kao što su promjene naših politika. Kao što to dopušta lokalni zakon, možemo vam slati i ankete ili marketinške materijale, uključujući podatke o značajkama i poboljšanjima naših usluga;
 • optimizaciju, razvijanje i poboljšavanje naših usluga. Kako bismo to učinili, možemo koristiti analitičke usluge trećih strana da shvatimo kako se usluga koristi i da nam pomognu u poboljšanju usluga;
 • prema potrebi, u skladu s našim pravnim obvezama, uključujući ispunjavanje regulatornih ili lokalnih zakona;
 • otkrivanje, istraživanje i sprječavanje aktivnosti koje mogu kršiti politike ili Uvjete korištenja usluge društva IDDI ili biti nezakonite, što može uključivati razmjenu informacija s vladinim agencijama izvan vaše matične zemlje, poput agencija za provođenje zakona;
 • suradnju s trećim stranama, poput sveučilišta i tijela lokalne uprave, kako je dolje opisano u odjeljku „Kome dijelimo vaše podatke?“;

Kome dijelimo vaše podatke?

Vaše podatke dijelimo s trećim stranama samo tamo gdje je potrebno ispuniti Uvjete korištenja usluge i kako je opisano u ovoj obavijesti o privatnosti. Konkretno dijelimo vaše podatke:

 • Našim pružateljima usluga i partnerima: vaše podatke dijelimo s našim pouzdanim pružateljima usluga i partnerima koji pružaju usluge društvu  IDDI, poput hostinga podataka i naše infrastrukture, obrade plaćanja i donacija, podrške i poboljšanja usluga, pružanja usluga klijentima ili pružanja marketinških usluga i usluga oglašavanja. Na primjer, dijelimo podatke s izdavačima kreditnih kartica kako bismo obradili vaše uplate i povrat sredstava.
 • U svrhu suradnje s trećim stranama: nakon uklanjanja određenih identifikatora, kao što su vaše ime, telefon i adresa elektroničke pošte (ako su navedeni), te kombiniranja dobivenih podataka sa sličnim podacima drugih korisnika, IDDI / ROLLA može koristiti, licencirati i dijeliti vaše podatke, uključujući pojedinačne zapise o vožnjama i povijest lokacije vožnje (putovanja), s trećim stranama u istraživačke, poslovne ili druge svrhe.
 • Vladinim, regulatornim agencijama i agencijama za provođenje zakona: možemo dijeliti vaše podatke ako vjerujemo u dobroj namjeri da je to razumno potrebno učiniti iz pravnih razloga, uključujući ispunjavanje zahtjeva državnih, regulatornih ili lokalnih vlasti ili kao dio sudskog postupka ili za otkrivanje, istraživanje, sprječavanje i rješavanje prijevara i drugih nezakonitih aktivnosti, sigurnosnih ili tehničkih problema ili kako bismo spriječili štetu ili povrede vas,  javnosti, našeg osoblja, trećih strana ili nas samih; ili ako to moramo učiniti za obranu svojih zakonskih prava ili vlasništva, poduzimanje radnji u vezi s nezakonitim radnjama ili prometnim prekršajima ili provođenje naših ugovora, poput naših Uvjeta korištenja usluge.
 • U svrhu reorganizacije poslovanja: vaše podatke također možemo dijeliti u sklopu prodaje, spajanja, promjena u kontroli ili u pripremi za bilo koji od ovih događaja.

Također možemo dijeliti skupne, depersonalizirane ili anonimne podatke koji se ne mogu razumno koristiti za identifikaciju s trećim stranama, uključujući gore navedene vrste trećih strana.

Ne prodajemo i ne dijelimo vaše osobne podatke trećim stranama radi njihovog direktnog marketinga, osim uz vaš pristanak.

Naše pravne osnove za korištenje vaših podataka

IDDI / ROLLA se oslanja na brojne pravne osnove za prikupljanje, korištenje, dijeljenje i druge vrste obrade vaših podataka u svrhe opisane u ovoj obavijesti o privatnosti, uključujući:

 • tamo gdje je potrebno pružiti usluge i izvršavati naše obveze u skladu s Uvjetima korištenja usluge. Na primjer, ne možemo pružiti uslugu ako ne prikupimo i ne obradimo osnovne podatke o vama i vašoj lokaciji;
 • gdje ste dali svoju privolu da obrađujemo vaše podatke (u tom slučaju možete u bilo kojem trenutku opozvati svoju privolu);
 • tamo gdje je potrebno ispuniti zakonsku obvezu, uključujući, primjerice, odgovaranje na zahtjeve za informiranje državnih agencija ili tijela za provođenje zakona ili za uspostavljanje, iskorištavanje ili obranu pravnih zahtjeva;
 • za zaštitu vitalnih interesa naših korisnika, osoblja i javnosti kako u uslugama, tako i izvan njih;
 • gdje je to dopušteno zakonom, možemo obrađivati podatke u svrhu javnog interesa; i/ili
 • tamo gdje je obrada potrebna u svrhu legitimnih interesa društva IDDI ili trećih strana, pod uvjetom da ih uravnotežimo s vašim temeljnim pravima i interesima.

Koliko dugo čuvamo informacije

Vaše podatke čuvamo onoliko dugo koliko je to razumno potrebno za pružanje usluga vama ili dok vaš račun ne bude izbrisan, ovisno o tome što je dugotrajnije, podložno bilo kojem duljem razdoblju koje može zahtijevati mjerodavno pravo.

Kada izbrišete svoj račun, možda će nam biti potrebno dodatno vrijeme da u potpunosti izbrišemo vaše podatke iz naših baza podataka i sustavnih zapisa. Također možemo zadržati podatke s izbrisanih računa kako bismo spriječili prijevaru, naplatili naknade, proveli Uvjete korištenja usluge, ispunili naše zakonske obveze ili izvršili naša zakonska prava.

Vaša prava

Pravo na prigovor – tamo gdje obrađujemo vaše podatke na temelju legitimnih interesa, možete uložiti prigovor na ovu obradu u određenim okolnostima. Ako nemamo opravdane zakonite razloge ili ako je to  potrebno iz pravnih razloga, prestat ćemo obrađivati vaše podatke kada uložite prigovor.

Pravo pristupa – većini podataka možete pristupiti prijavom na svoj račun. Također možete zatražiti kopiju informacija koje imamo o vama i informacije koje objašnjavaju kako se podaci koriste.

Pravo ispravljanja – imate pravo tražiti da ispravimo netočne podatke o vama.

Pravo brisanja – imate pravo, u određenim slučajevima, zatražiti brisanje vaših podataka, pod uvjetom da postoje valjani razlozi za to i da oni podliježu mjerodavnom pravu.

Pravo na ograničavanje obrade – imate pravo, u određenim slučajevima, privremeno ograničiti obradu vaših podataka, pod uvjetom da za to postoje valjani razlozi.

Pravo na prenosivost podataka – u određenim slučajevima imate pravo na primanje određenih podataka u strukturiranom, često korištenom i strojno čitljivom obliku te takve informacije prenijeti drugom voditelju obrade.

Pravo na povlačenje privole – ako ste prethodno dali svoju privolu, poput slanja direktnog marketinga, imate pravo u bilo kojem trenutku povući privolu. Međutim, to neće utjecati na zakonitost obrade na temelju privole prije povlačenja. Nadalje, čak i u slučaju povlačenja, možemo nastaviti upotrebljavati vaše podatke onako kako to zakon dopušta ili zahtijeva.

Pravo davanja smjernica o upravljanju vašim podacima nakon vaše smrti – imate pravo dati nam posebne smjernice o pohrani, brisanju komunikacije u vezi s vašim osobnim podacima nakon vaše smrti.

Vaši izbori i način na koji možete upravljati svojim podacima: vjerujemo da biste trebali imati riječ u prikupljanju, korištenju i dijeljenju vaših podataka. Ako ne želite da IDDI / ROLLA prikuplja vaše podatke, nemojte koristiti naše usluge.

 

Elektroničke poruke i druga komunikacija: ako želite promijeniti vrstu informacija koju primate od nas, uključujući isključivanje promotivnih informacija od nas, to možete učiniti u bilo kojem trenutku ažuriranjem postavki komunikacije navedene u profilu vašeg računa. Možda ćemo i dalje slati ne-promotivne informacije, poput potvrda osoblja i drugih informacija o vašoj upotrebi usluge. Ako nas predlažete drugima koristeći našu funkciju elektroničke pošte, imajte na umu da oni ubuduće mogu odlučiti da neće primati nikakve promotivne elektroničke poruke od nas slijedeći upute za odustajanje u pozivu elektroničke pošte.

 

Pristup i upravljanje vašim podacima: ako imate račun kod IDDI / ROLLA, možete pregledati, promijeniti ili izbrisati svoje podatke prijavom na svoj račun i uređivanjem svog profila. Možete promijeniti broj svog mobilnog telefona ili adresu elektroničke pošte pomoću naše značajke „promjena u aplikaciji“.

Svoj IDDI / ROLLA račun možete u bilo kojem trenutku izbrisati podnošenjem zahtjeva na

adresu: info@iddi-future.com.