UVJETI KORIŠTENJA

Zadnja promjena: 14.05.2021.

UVJETI KORIŠTENJA

Hvala vam što ste se pridružili našoj Rolla obitelji!

 

Ovaj dokument predstavlja pravno obvezujući ugovor kojim se uređuje vaš pristup i korištenje Rolla aplikacije za mobilne uređaje i programskih sučelja aplikacije (zajedno „Rolla aplikacija“), internetskih stranica i tehnološke platforme (zajedno „IDDI Web“) i svih povezanih usluga (zajedno „Rolla usluge“), uključujući korištenje našeg električnog romobila Rolla („Rolla“). Rolla aplikacija, IDDI Web i Rolla usluge zajedno se u daljnjem tekstu nazivaju „Rolla aplikacija“ ili „IDDI“. Registracijom računa u Rolla aplikaciji („Račun“) i korištenjem Rolla usluga potvrđujete da imate 18 godina ili više te razumijete i prihvaćate ove Uvjete korištenja.

 

1. Uvod

1.1. Pristupanjem ili upotrebom Rolla aplikacije pristajete na obvezivanje prema ovim Uvjetima korištenja, koji uključuju te ovime obuhvaćaju i Politiku privatnosti na www.iddi-future.com, www.rolla.hr i u Rolla aplikaciji (zajedno „Uvjeti korištenja“). Ovi se Uvjeti korištenja primjenjuju na svako korištenje Rolla usluga. Molimo, pažljivo pročitajte sljedeće Uvjete korištenja prije korištenja Rolle. Ako ne prihvatite ove Uvjete korištenja, nećete moći pristupiti ili koristiti Rollu ili Rolla aplikaciju.

1.2. Ovi Uvjeti korištenja mogu povremeno biti podložni izmjenama i dopunama. Najnovija verzija ovih Uvjeta korištenja dostupna je u bilo kojem trenutku na www.iddi-future.com, www.rolla.hr  i u vašoj Rolla aplikaciji. Ako želite više informacija o korištenju Rolla usluga, slobodno nas kontaktirajte na support@rolla.hr.

1.3. Uvjeti korištenja su sklopljeni isključivo između nas, IDDI d.o.o., Hrgovići 109 C, 10000 Zagreb, Hrvatska, vlasnika i tvorca Rolle i Rolla aplikacije, te vas kao korisnika.

1.4. Ovi Uvjeti korištenja, zajedno s našom Politikom privatnosti, i bilo koji drugi uvjeti koji se odnose na Rolla aplikaciju i Rollu, čine pravno obvezujući ugovor („Ugovor“). Politika privatnosti za Rollu opisuje način našeg prikupljanja i upotrebe osobnih podataka u vezi s Rolla uslugama. Aktualnu verziju naše Politike privatnosti možete pronaći u nastavku Uvjeta korištenja.

1.5. Kako biste koristili funkcije koje nudi Rolla, morate biti mrežno povezani, uključiti Bluetooth na svom mobilnom uređaju i stvoriti vlastiti Rolla Račun. Otvaranjem svog računa i korištenjem Rolle i Rolla aplikacije potvrđujete i prihvaćate da ste pročitali, razumjeli i prihvatili niže navedene uvjete (uključujući Politiku privatnosti).

1.6. Imajte na umu da partneri društva IDDI, u čijem je vlasništvu područje gdje su smještene električne punionice, mogu zahtijevati prihvaćanje vlastitih uvjeta za naručivanje i korištenje njihovih usluga (što može uključivati određene izjave o odricanju od odgovornosti i ograničenja odgovornosti).

2. Definicije

2.1. „Mi“, „nas“ ili „naši“ podrazumijeva IDDI d.o.o., vlasnika i tvorca Rolle i Rolla aplikacije i društvo s ograničenom odgovornošću osnovano prema zakonima Republike Hrvatske, sa sjedištem na adresi Hrgovići 109 C, 10000 Zagreb, Hrvatska.

2.2. „Rolla“ podrazumijeva električni romobil koji je dizajniralo, konstruiralo i izumilo društvo IDDI d.o.o.

2.3. „Rolla aplikacija“ ili „IDDI“ podrazumijeva Rolla aplikaciju za mobilne uređaje, tablete i druge pametne uređaje, programska sučelja aplikacije (zajedno, „Rolla aplikacija“), internetske stranice www.iddi-future.com i www.rolla.hr  i tehnološku platformu (zajedno „IDDI Web“) putem kojih vam omogućujemo pristup Rolla uslugama, održavamo ih i/ili vodimo.

2.4. „Rolla usluge“ podrazumijevaju razne funkcije ili usluge koje možete koristiti, zatražiti, iskoristiti, naručiti, kupiti, platiti ili konzumirati putem Rolla aplikacije, a uglavnom  se odnosi na upotrebu Rolle.

2.5. „Korisnik“ ili „vi“ podrazumijeva vlasnika računa u Rolla aplikaciji.

2.6. „IDDI partner“ podrazumijeva društvo, kamp ili hotel na čijem su teritoriju smještene električne punionice.

2.7. „Treći pružatelj usluga“ podrazumijeva profesionalnog pružatelja određenih usluga čiji kratki opis usluga i lokacije možete pronaći na karti u Rolla aplikaciji.

2.8. „Uvjeti korištenjapodrazumijevaju verziju Uvjeta korištenja koja je na snazi u dotično vrijeme.

2.9. „Prava intelektualnog vlasništva“ podrazumijevaju autorska i srodna prava (uključujući prava na bazu podataka i kataloge i prava na fotografije), patente, korisničke modele, prava na dizajn, zaštitne znakove, trgovačka imena, poslovne tajne, stručno znanje i bilo koji drugi oblik registriranih ili neregistriranih prava intelektualnog vlasništva.

3. Pristup i korištenje Rolla usluga

3.1. Morate imati najmanje 18 godina kako biste mogli napraviti Rolla račun. Jednom kada napravite Rolla račun, pretpostavljamo da imate 18 godina ili više.

3.2. Ne možete koristiti Rollu bez instaliranja Rolla aplikacije na svoj mobilni uređaj. Nakon što to učinite, možete se povezati i otključati dostupne Rolla električne romobile.

3.3. Rollu je moguće otključati na jedan od sljedeća tri načina: pomoću komunikacije bliskog polja (NFC) (skup komunikacijskih protokola za komunikaciju između dva elektronička uređaja na udaljenosti od 4 cm ili manje), QR koda ili Rolla serijskog broja. Ako imate problema s otključavanjem vaše Rolle, obavijestite nas i pošaljite nam poruku putem Rolla aplikacije.

3.4. Jednom kada unajmite Rollu, možete ju voziti (aktivno koristiti) i držati je u stanju mirovanja (pasivno koristiti). Rollu možete rezervirati i unaprijed kako biste bili sigurni da ćete se zabaviti i sigurno obilaziti znamenitosti. Cijene za svaku vrstu korištenja pogledajte u članku 7. ovih Uvjeta korištenja.

3.5. Ako napustite Rollu, naplatit ćemo vam kaznu navedenu u članku 7. ovih Uvjeta korištenja. Pretpostavljamo da ste napustili Rollu ako se Rolla nakon 12 sati korištenja nije vratila na punionicu, a vaš je Rolla račun posljednji povezan s dotičnom Rollom.

4. Korištenje Rolle

4.1. Vi ste isključivo odgovorni za vožnju/upravljanje/korištenje Rolle na bilo koji način, uključujući, ali ne ograničavajući se na, pasivnu upotrebu Rolle.

4.2. Stalo nam je do vaše sigurnosti. Zbog toga smo ograničili brzinu Rolle na 25 kilometara na sat i propisali sljedeća pravila kojih se treba pridržavati prilikom korištenja Rolle:

·        Prije otključavanja Rolle morate provjeriti je li sve u redu, a ako nije, kliknite na zaslon da vidite je li neispravna i na slici označite što je neispravno. Ako je sve u redu, kliknite OK. Prilikom provjere trebali biste provjeriti: kotače i gume, držač za mobilni uređaj, gas, kočnice, svjetla, žice i kablove te oštećenja šasije.

·        Zabranjena je vožnja stepenicama, na ledu, snijegu, terenu prekrivenom vodom, po rupama ili kamenju, preko oštrih predmeta, udaranje o rubnjake i ostavljanje romobila bliže od 5 metara od vodenih površina.

·        Samo jedna osoba može istodobno voziti Rollu. Nije dopušteno voziti bez ruku, voziti se u čučećem položaju, stajati na jednoj nozi na Rolli, stajati na blatobranu, stajati na prednjoj vilici, pokušavati voziti na stražnjem kotaču, prekomjernom brzinom ulaziti u zavoj, zaključavati kotače prilikom kočenja.

·        Zabranjeno je prevrtanje, bacanje ili udaranje Rolle, kao i sudaranje s predmetima ili drugim vozilima, grebanje i uništavanje, ili namjerno oštećivanje Rolle na bilo koji način.

·        U svakom trenutku morate paziti na stanje baterije i preostali domet kako biste se mogli sigurno vratiti na početnu točku. Vaša je odgovornost vratiti Rollu na njezinu punionicu, a mi u tom postupku ne preuzimamo odgovornost niti vraćamo bilo kakve troškove koji proizlaze iz vraćanja Rolle nakon što se baterija isprazni.

 

4.3. Imajte na umu da ćemo vas smatrati odgovornima za bilo kakvu štetu, ozljedu, nesreću ili lom u vezi s Rollom dok je vaš Rolla račun povezan s dotičnom Rollom. Vi, kao i vaša djeca, koristite Rollu na vlastitu odgovornost, jer ste vožnju odobrili kao njihov roditelj ili zakonski skrbnik.

 

4.4. Prijavljivanje kršenja. Ako smatrate da druga osoba krši ova pravila, slobodno nas kontaktirajte slanjem elektroničke pošte na support@rolla.hr.

5. Sustav zahvalnosti

5.1. Rolla aplikacija prati vaše Rolla minute, kilometre i rute te vas nagrađuje jeftinijim ili besplatnim minutama!

5.2. Ovisno o minutama koje prijeđete, kilometrima koje odvozite i rutama koje završite, krećete kao početnik, a završavate kao Rolla master!

6. Treći pružatelji usluga

6.1. U našoj Rolla aplikaciji možete vidjeti kartu s bankomatima, trgovinama, kafićima i prirodnim/kulturnim znamenitostima u blizini. Ne promoviramo njihove usluge i zasigurno ne jamčimo za njihovu kvalitetu. Vaš odnos s takvim subjektima nema nikakve veze s Rolla aplikacijom ili društvom IDDI.

6.2. Ne prodajemo niti nudimo bilo koji turistički, gastronomski ili financijski proizvod ili uslugu.

6.3. Ako vam se svidjelo mjesto ili znamenitost, moći ćete ga označiti klikom na tipku „Sviđa mi se“, ali ostavljanje komentara i označavanje s „Ne sviđa mi se“ nije dopušteno.

7. Plaćanje i cijene

7.1. Svako plaćanje naplativih Rolla usluga izvršit će se u Rolla aplikaciji putem kreditne/debitne kartice ili platforme Google/Apple pay i PayPal. To se odnosi na plaćanje bilo kojeg modela, kao i na plaćanje kazni.

7.2. Jednom kada dodate ili odaberete svoju kreditnu ili debitnu karticu za plaćanje naplativih Rolla usluga, postoji mogućnost da ćemo privremeno s vaše kartice podići manji iznos (približno 7 €) i odmah ga vratiti, kako bismo provjerili valjanost vaše kreditne ili debitne kartice.

7.3. Račun za plaćene Rolla usluge poslat će vam se odmah nakon terećenja kreditne ili debitne kartice na adresu elektroničke pošte koju ste nam poslali. Pregled vaših transakcija bit će dostupan u vašoj Rolla aplikaciji. Korisnik je dužan navesti ispravnu adresu elektroničke pošte, u suprotnom snosi isključivu odgovornost za neprimanje računa. Za više informacija o obradi vaših osobnih podataka u postupku plaćanja pogledajte našu Politiku privatnosti.

7.4. Sve cijene Rolla usluga u Rolla aplikaciji prikazane su s uključenim PDV-om/porezom na promet i svim ostalim porezima (ti porezi su podložni promjenama) i naknadama, osim ako nije drugačije navedeno. Cjenik je sljedeći:

·        start = 0.8 EUR

·        aktivno korištenje Rolle = 0.20 – 0.25 EUR

·        pasivno korištenje Rolle = 0.10 – 0.14 EUR

·        rezervacija Rolle = 0.10 EUR

·        kazna za napuštanje Rolle = 27 EUR

Napominjemo da trenutno imamo sjedište i poslujemo u Hrvatskoj. Stoga smo svoje račune dužni izdavati u HRK (hrvatskim kunama). Međutim, kako bismo naše cijene transparentno prikazali i našim inozemnim korisnicima, prikazujemo ih i u EUR (eurima). Stoga imajte na umu da će se cijena prikazana u EUR naplaćivati u HRK prema tečaju vaše banke (banke kod koje je vaša kreditna ili debitna kartica registrirana) ili tečaja PayPala ako je PayPal vaš način plaćanja.

7.5. Niže cijene (jeftinije tarife) ponekad su dostupne u Rolla aplikaciji. Ove dostupne tarife mogu sadržavati posebna ograničenja i uvjete, poput unaprijed određenog razdoblja korištenja. Molimo detaljno provjerite relevantne uvjete i detalje Rolla usluge u vezi takvih uvjeta prije upotrebe Rolle.

7.6. Nadamo se da ćete biti zadovoljni korištenjem Rolla usluga. Za povrat novca za Rolla usluge, slobodno nas kontaktirajte putem www.rolla.hr ili elektroničkom poštom na support@rolla.hr i opišite nam razlog povrata novca. U kratkom vremenu ćemo obraditi vaš zahtjev i procijeniti smatra li se opravdanim. Ako je tako, vratit ćemo vam novac.

Rolla Novčanik

7.7. Rolla novčanik je poseban način plaćanja. Možete uplatiti bilo koji iznos koji želite sa svoje kreditne ili debitne kartice u svoj Rolla Novčanik i koristiti ga za vaše Rolla vožnje. Rolla Novčanik povezan je s vašim Rolla računom, a Rolla aplikacija će uvijek čuvati vaš novac ako niste iskoristili sav novac od pologa. Korisnici Rolla novčanika mogu imati određene pogodnosti i bezbrižniji su dok koriste Rollu. Na primjer, za svaki iznos koji uplatite u svoj Rolla novčanik dobivate 10% više bodova od stvarno uplaćenih sredstava.

7.8. Imajte na umu da vam IDDI može naplatiti kaznu iz sredstava u Rolla novčaniku.

7.10. Ako izbrišete svoj Rolla račun i još uvijek imate sredstava u svom Rolla Novčaniku, ne možete dobiti povrat, tj. sredstva na vašem Rolla Novčaniku su nepovratna.

8. Izjave o odricanju od odgovornosti, ograničenje odgovornosti i odštete

Izjave o odricanju od odgovornosti

8.1.  Ne dajemo izjave, jamstva ili garancije u pogledu sigurnosti, pouzdanosti, pravodobnosti, kvalitete, prikladnosti ili dostupnosti IDDI partnera, kafića, restorana, bankomata, turističkih objekata ili bilo koje druge usluge označene na karti u Rolla aplikaciji, kao i u pogledu Rolle, Rolla aplikacije ili bilo koje Rolla usluge zahtijevane korištenjem Rolla aplikacije, ili da će upotreba Rolla usluga biti neprekinuta ili bez pogrešaka.

8.2. Iako ćemo profesionalno i brižno upravljati Rolla uslugama koje su u ponudi Rolla aplikacije, uključujući upotrebu Rolle, nećemo potvrđivati jesu li i ne možemo jamčiti da su sve informacije povezane s Rolla uslugama točne, potpune ili ispravne, niti možemo snositi odgovornost za bilo kakve pogreške (uključujući manifestirane i tipografske pogreške), bilo kakve prekide (bilo zbog bilo kakvog (privremenog i/ili djelomičnog) kvara, popravka, nadogradnje ili održavanja Rolla aplikacije ili bilo čega drugoga), netočne, obmanjujuće ili neistinite informacije ili nepružanja informacija. Svaki treći pružatelj usluga ostaje odgovoran za točnost, potpunost i ispravnost (opisnih) podataka (uključujući tarife/naknade/cijene, politike i uvjete te dostupnost) prikazanih u Rolla aplikaciji. Rolla aplikacija ne predstavlja i ne treba je smatrati preporukom ili potvrdom kvalitete, razine usluge, kvalifikacije ili (zvjezdice) ocjene bilo kojeg trećeg pružatelja usluga (ili njegovih zaposlenika, vozila, proizvoda ili usluga) koji su dostupni, osim ako je izričito naznačeno ili navedeno drugačije.

8.3. Suglasni ste da cjelokupni rizik koji proizlazi iz vašeg korištenja Rolla usluga i bilo koje usluge ili proizvoda, zatraženog u vezi s time, ostaje isključivo na vama, u najvećoj mjeri dopuštenoj mjerodavnim zakonom. Mi smo sa svoje strane osigurali sve uvjete kako bi se korisnici osjećali što sigurnije kada pristupaju i koriste Rollu.

8.4. Iako ćemo se potruditi osigurati konstantnu, neprekinutu upotrebu Rolla usluga, to ne možemo  jamčiti. Ne prihvaćamo nikakvu odgovornost za bilo kakav prekid ili odgodu.

8.5. Nismo ugovorna strana, nismo uključeni ili zainteresirani, ne dajemo nikakve izjave ili jamstva te ne preuzimamo odgovornost u vezi s bilo kakvim komunikacijama, transakcijama, interakcijama, sporovima ili bilo kakvim odnosima između vas i bilo kojih drugih korisnika.

Ograničenje odgovornosti

8.6. Nećemo biti odgovorni za neizravne, slučajne, posebne, primjerene, kaznene ili posljedične štete, uključujući izgubljenu dobit, izgubljene podatke, osobne ozljede ili imovinsku štetu povezanu s bilo kojim korištenjem Rolla usluga, ili koja na bilo koji drugi način proizlazi iz korištenja Rolla usluga, neovisno o našem nemaru (bilo aktivnom, potvrdnom, isključivom ili popratnom), čak i ako smo obaviješteni o mogućnosti takve štete (naprimjer, nismo odgovorni za štetu koja može proizaći u slučaju da vaš mobilni uređaj ispadne iz držača mobitela ugrađenog na Rollu, itd.).

8.7. Nećemo biti odgovorni za bilo kakvu štetu, odgovornost ili gubitke koji proizlaze iz vaše upotrebe ili pouzdavanja u Rollu ili vaše nemogućnosti pristupa ili korištenja Rolla usluga; ili bilo koje transakcije ili odnosa između vas i bilo koje treće strane u vezi s Rollom, čak i ako smo upozoreni na mogućnost takve štete.

8.8. Budući da je Rolla aplikacija samo alat za povezivanje vašeg mobilnog uređaja s Rollom, u slučaju da ste u sporu s jednim ili više korisnika Rolle ili trećim pružateljima Rolla usluga, u najvećoj mjeri dopuštenoj mjerodavnim zakonom vi nas oslobađate (i naše službenike, direktore, članove, zaposlenike, agente i pridružena društva) od potraživanja, zahtjeva i odštete (stvarnih i posljedičnih) svake vrste i prirode, poznate i nepoznate, sumnjive i nesumnjive, otkrivene i neotkrivene, koje proizlaze iz ili su na bilo koji način povezani s takvim sporovima.

8.9. Nećemo biti odgovorni za kašnjenje ili neuspjeh u izvedbi koji su proizašli iz uzroka izvan naše opravdane kontrole, posebno u vezi s Rolla uslugama koje pružaju treći pružatelji usluga.

8.10. U slučaju da koristiti Rollu putem Rolla aplikacije, otključat ćete ju putem Rolla aplikacije, povezati svoj mobilni uređaj putem Bluetootha i početi koristiti Rollu na vlastiti rizik, poštujući gore navedena pravila korištenja. Suglasni ste da prema vama nemamo nikakvu odgovornost u vezi s upravljanjem i vožnjom, osim kako je izričito navedeno u ovim Uvjetima korištenja.

8.11. Ograničenja i izjave o odricanju od odgovornosti u ovom članku ne ograničavaju odgovornost niti mijenjaju vaša prava kao potrošača, koja prema mjerodavnom zakonu ne mogu biti isključena. Budući da neke države ili nadležnosti ne dopuštaju izuzeće ili ograničenje odgovornosti za određenu vrstu štete, u takvim državama ili nadležnostima naša će odgovornost biti ograničena u mjeri dopuštenoj zakonom. Ova odredba neće imati utjecaja na naš odabir zakona koji je naveden u nastavku.

Odšteta

8.12. Suglasni ste da ćete platiti odštetu i izuzeti nas i naše podružnice, direktore, zaposlenike i agente od odgovornosti za bilo kakva potraživanja, zahtjeve, gubitke, obveze i troškove (uključujući odvjetničke naknade) koji proizlaze iz ili su u vezi sa: (i) vašim korištenjem Rolle putem vašeg Računa, (ii) vašim kršenjem bilo kojeg od ovih Uvjeta ili povezanih politika ili smjernica, (iii) našim korištenjem sadržaja međusobne komunikacije – komunikacije sa našom službom za podršku ili (iv) vašim kršenjem prava bilo kojeg drugog korisnika Rolle, Rolla partnera ili bilo kojeg drugog pružatelja Rolla usluga.

9. Prava intelektualnog vlasništva

9.1. Sva prava intelektualnog vlasništva u vezi s Rollom ili Rolla aplikacijom ili s tim povezanom dokumentacijom i svim njezinim dijelovima i kopijama, ostaju u isključivom vlasništvu društva IDDI d.o.o. i/ili naših podizvođača/davatelja licence.

9.2. Ovi vam uvjeti ne dodjeljuju nikakva prava intelektualnog vlasništva povezana s Rollom ili Rolla aplikacijom, a sva prava koja ovdje nisu izričito dodijeljena pridržavamo mi, IDDI d.o.o. i naši podizvođači/davatelji licenci. Također ne smijete rekonstruirati bilo koji dio Rolle (odnosno reproducirati ih nakon detaljnog ispitivanja njihove konstrukcije ili sastava) ili Rolla aplikacije.

10. Trajanje i raskid ugovora

10.1. Ovi su Uvjeti korištenja na snazi kao obvezujući ugovor između nas, IDDI d.o.o. i vas, korisnika, do daljnjeg, sve dok vaš račun ne bude deaktiviran.

10.2. U bilo kojem trenutku možete prekinuti korištenje Rolla usluga. Zatvorit ćemo vaš račun na vaš zahtjev. Postoje neki podaci koje ćemo obraditi čak i nakon što je dotični račun deaktiviran. Za detaljnije informacije pogledajte našu Politiku privatnosti.

10.3. Možemo prekinuti pružanje Rolla usluga trajno ili privremeno u bilo kojem trenutku, bez navođenja razloga ili prethodne obavijesti o tome.

11. Mjerodavno pravo i rješavanje sporova

11.1. Ovi su Uvjeti korištenja uređeni i tumače se u skladu sa zakonima Republike Hrvatske.

11.2. Ako ste potrošač u Europskoj uniji, imajte na umu da ne možete biti lišeni prava koja su vam dodijeljena obveznim zakonima o zaštiti potrošača u vašoj državi prebivališta.

11.3. Sporove koji proizlaze iz ovih Uvjeta korištenja rješavat će Općinski građanski sud u Zagrebu. Potrošač u Europskoj uniji može, međutim, uvijek pokrenuti postupak pred nadležnim sudom svog prebivališta.

11.4. Ako ste korisnik s prebivalištem u Europskoj uniji, vi i IDDI također možete koristiti ODR platformu (Internetsko rješavanje sporova) kojom upravlja Europska komisija za rješavanje sporova. Ovu platformu možete pronaći na poveznici https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.trader.register.

12. Izmjene i dopune

12.1. Zadržavamo pravo na mijenjanje ovih Uvjeta korištenja ili bilo koje politike ili smjernica Rolla usluga, u bilo kojem trenutku i prema vlastitom nahođenju. Ako izvršimo promjene ovih Uvjeta korištenja, obavijestit ćemo vas o takvim promjenama, uključujući reviziju datuma na vrhu ovih Uvjeta korištenja.

12.2. Uvjete korištenja s izmjenama i dopunama objavit ćemo na www.iddi-future.com i www.rolla.hr , i obavijestiti vas o istima najmanje 15 dana prije nego što promjene stupe na snagu. Promjene će stupiti na snagu 15 dana nakon obavijesti. Ako se slažete s promjenama, morate prihvatiti Uvjete korištenja s izmjenama i dopunama. Međutim, ako se ne slažete s njima, morate nas obavijestiti da želite zatvoriti svoj račun prije nego što se izvrše promjene. Ako ne prihvatite Uvjete korištenja s izmjenama i dopunama i rok od 15 dana istekne, nećete moći koristiti Rolla aplikaciju dok ne prihvatite Uvjete korištenja s izmjenama i dopunama.

13. Druge odredbe

13.1. Ne možete dodijeliti ove Uvjete korištenja ili prava i obveze koje proizlaze iz ovih Uvjeta korištenja bez našeg prethodnog pisanog odobrenja. Ove Uvjete korištenja ili prava i obveze koje proizlaze iz ovih Uvjeta korištenja možemo dodijeliti bez vašeg pristanka podružnici ili pripojenom društvu; stjecatelju našeg kapitala, posla ili imovine; ili sljedniku spajanjem.

13.2. Bilo koja navodna dodjela koja krši ovaj članak bit će ništavna. Kao rezultat ovog Ugovora ili korištenja Rolla usluga ne postoji nikakvo zajedničko ulaganje, partnerstvo, zapošljavanje ili odnos agenta između vas i nas.

13.3. Naš neuspjeh u provođenju bilo kojeg prava ili odredbe u ovim Uvjetima korištenja neće predstavljati odricanje od tog prava ili odredbe, osim ako to pisanim putem ne priznamo i na to pristanemo.

13.4. Ako se za bilo koju odredbu ovih Uvjeta korištenja smatra da je nevaljana ili neprovediva, takva odredba neće utjecati na ostale odredbe, koje će se provoditi u najvećoj mogućoj mjeri prema mjerodavnom zakonu.

13.5. U slučaju bilo kakvih pritužbi ili problema, kontaktirajte naše osoblje putem vašeg Rolla računa ili elektroničkom poštom na sljedeću adresu: support@rolla.hr.


 

Zadnje izmjene: 14.05.2021.

POLITIKA PRIVATNOSTI

Kao što možda već i znate, mi u IDDI d.o.o. iznajmljujemo električne romobile putem aplikacije. Naši električni romobili čine putovanja lakšim, a razgledavanje zabavnijim. Tijekom korištenja naših električnih romobila brinemo o vašoj sigurnosti, ali i o vašoj privatnosti. Ukazali ste nam povjerenje koristeći Rollu i mi to povjerenje cijenimo. To znači da smo predani zaštiti i čuvati sve osobne podatke koje nam date. Djelujemo u interesu naših korisnika i želimo biti transparentni u obradi vaših osobnih podataka.

Ova Politika privatnosti objašnjava koje osobne podatke prikupljamo, kako ih koristimo i koja su vaša prava u slučaju da želite promijeniti način na koji obrađujemo vaše osobne podatke.  Ako imate bilo kakva pitanja u vezi obrade vaših osobnih podataka, možete nas kontaktirati putem support@rolla.hr .

Ažurirat ćemo ovu Politiku privatnosti pa ćemo ju s vremena na vrijeme možda i mijenjati. Ako brinete o svojoj privatnosti, čitajte ju redovno i znat ćete točno na koji način obrađujemo vaše osobne podatke. Ako izmijenimo Politiku privatnosti na način koji ima utjecaja na vas (primjerice, ako vaše osobne podatke želimo obrađivati u druge svrhe od onih inicijalno navedenih u zadnjoj verziji Politike privatnosti), obavijestit ćemo vas o takvim promjenama prije nego što takve nove aktivnosti započnu. Uvijek ćemo naznačiti datum kada su zadnje izmjene objavljene na vrhu naše Politike privatnosti.  

Tko smo mi?

Mi smo IDDI d.o.o., tvorci i vlasnici Rolla električnih romobila i mobilne aplikacije. Naše sjedište je u Zagrebu, Hrvatskoj, na adresi Hrgovići 109 C. Proizvodimo proizvode i pružamo usluge koje prate prate vaše potrebe i okalšavaju vam svakodnevni život. Kroz naš projekt Rolla pružamo najam električnih romobila putem vlastite mobilne aplikacije Rolla.

Dalje u ovoj Politici privatnosti nazivat ćemo se „IDDI” ili „mi”. Svi ostali pojmovi pisani velikim početnim slovom imaju značenje kako je definirano u našim Općim uvjetima poslovanja.

Mi:

·        uvijek čuvamo vaše podatke sigurnima i privatnima;

·        nikada ne prodajemo vaše podatke; i

·        vam dopuštamo da upravljate i pregledavate svoje privole za obradu osobnih podataka u svakom trenutku, ako je primjenjivo.

Mio prikupljamo vaše osobne podatke kada koristite:

·        naše web stranice www.iddi-future.com i www.rolla.hr ;

·        Rolla mobilnu aplikaciju; ili

·        bilo koju od naših usluga kojima možete pristupiti putem Rolla aplikacije ili naše web stranice.

Kada odlučite podijeliti svoje podatke s nama, mi postajemo ono što se Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka  naziva „voditeljem obrade“ vaših osobnih podataka koje ste nam dostavili, a kako bismo vam pružili naše usluge.

 

 

Koju vrstu vaših osobnih podataka prikupljamo?

Ne možete koristiti našu aplikaciju Rolla ili naše web stranice, a da ne prikupimo vaše osobne podatke.

Osnovni podaci

Kada se prvi put registrirate u aplikaciji Rolla, tražit ćemo vas osnovne podatke: vaše ime, prezime, adresu e-pošte i broj mobitela. Ovo su osnovni podaci koji su nam potrebni da biste postali Rolla korisnik (vaša adresa e-pošte i broj mobitela). Imajte na umu da za otvaranje Rolla računa morate imati najmanje 18 godina, a ako otvorite Rolla račun automatski pretpostavljamo da ispunjavate ovaj uvjet. Ako želite koristiti naše usluge, trebate podijeliti svoju adresu e-pošte s nama, jer ćemo je koristiti za slanje računa za vaše vožnje.

Jednom kada postanete član Rolle, moći ćete upravljati svojim osobnim podacima. Sve informacije koje unesete u aplikaciju Rolla sigurno će se pohraniti kao podaci vašeg računa.

Korisnički podaci

Da bismo vam omogućili korištenje naših usluga, trebat ćemo obraditi sljedeće osobne podatke:

Podaci o vašoj kreditnoj kartici. Pojedinosti o vašim debitnim i kreditnim karticama, uključujući broj kartice, datum isteka i CVC (posljednje tri znamenke broja na poleđini kartice) potrebni su za plaćanje pretplate ili usluga koje koristite putem aplikacije Rolla.

Dok upotrebljavate Rollu, obrađivat ćemo vaše lokacijske podatke.

Kako bismo osigurali sigurnost korisnika i poštivanje naših Općih uvjeta poslovanja, također ćemo voditi evidenciju vaše prepiske s članovima našeg tima za korisničku podršku. Te ćemo komunikacije pohranjivati i obrađivati samo kada sadrže informacije važne za nas kako bismo mogli ispuniti svoje ugovorne obveze, zakonske obveze te udovoljiti zahtjevima za provođenje zakona ili ostvariti svoj legitimni interes.

Ako nam to dopustite, prikupit ćemo podatke poput vaših popisa kontakata ili popisa prijatelja s Facebooka ili slične podatke s drugih društvenih mreža kako bismo vam olakšali pozivanje drugih da koriste Rollu.

Kada posjetite našu web stranicu, mi također prikupljamo određene podatke kako bismo mogli poboljšati naše usluge. To uključuje vašu IP adresu, datum i vrijeme kada ste pristupili našim uslugama, hardver, softver ili internetski preglednik koji koristite i informacije o operativnom sustavu vašeg računala, poput verzija aplikacije i vaših postavki jezika. Također prikupljamo informacije o klikovima i koje su vam stranice prikazane.

Ako upotrebljavate mobilni uređaj, prikupljamo podatke koji identificiraju vaš mobilni uređaj, postavke i karakteristike specifične za uređaj, „crash“ aplikacije i ostale aktivnosti sustava.

Kada prikupljamo osobne podatke?

Podatke koje nam pružate prikupljamo kada, na primjer:

       ispunite bilo koji obrazac;

       dopisujte se s nama;

       registrirate se za korištenje aplikacije Rolla;

       otključate Rollu;

       aktivno koristite Rollu;

       koristite Rollu pasivno:

       rezervirate Rollu;

       dodate novčana sredstva u Rolla novčanik;

       pozovete prijatelja da se pridruži aplikaciji Rolla;

       razgovarate s članom našeg tima za korisničku podršku;

       posjetite našu web stranicu ili upotrijebite našu aplikaciju;

       kontaktirate nas iz drugih razloga.

Zašto prikupljamo i obrađujemo vaše osobne podatke?

Da bismo prikupljali i obrađivali vaše osobne podatke, moramo imati valjanu pravnu osnovu. Vaše ćemo osobne podatke prikupljati i obrađivati samo ako za to imamo zakonsku osnovu. Stoga će naša pravna osnova za obradu vaših podataka biti jedna od sljedećih:

       Ugovor. Pružamo vam usluge putem aplikacije Rolla na temelju i u skladu s našim Općim uvjetima poslovanja. Naši su Opći uvjeti poslovanja ugovor sklopljen između vas i IDDI-a. Da bismo vas zadržali kao svog korisnika i pružili vam naše usluge, kako je dogovoreno u Općim uvjetima poslovanja, potrebni su nam određeni osobni podaci bez kojih nismo u mogućnosti pružiti naše usluge.

       Zakonske obveze. U nekim smo slučajevima po zakonu obvezni prikupljati i čuvati vaše osobne podatke kako bismo udovoljili zakonskim obvezama i zahtjevima za provođenje zakona (na primjer u računovodstvene svrhe).

       Legitimni interes. Oslonit ćemo se na ovu pravnu osnovu samo kada imamo opravdani razlog za prikupljanje i upotrebu vaših osobnih podataka. Ovaj razlog uvijek ćemo prije početka same obrade usporediti s vašim pravom na privatnost, kojem mora biti proporcionalan, odnosno u ravnoteži (na primjer za poboljšanje naših usluga i zaštitu naših električnih romobila kao našeg vlasništva).

       Vaš pristanak. Obradu ćemo temeljiti na toj osnovi samo kada ste se izričito pristali da prikupljamo vaše podatke. Svoj pristanak (privolu) možete dati jednostavno označavanjem određenog okvira u aplikaciji Rolla. Obradu vaših osobnih podataka temeljit ćemo na ovoj pravnoj osnovi samo u određenim situacijama, kada je to propisano mjerodavnim zakonom.

       Životno važan interes. Obradu ćemo temeljiti kad je to potrebno radi zaštite vaših životno važnih interesa ili životnih interesa druge osobe. Obradu vaših osobnih podataka temeljit ćemo na ovoj pravnoj osnovi samo u ekstremnim, rijetkim slučajevima.

       Javni interes. Obično nećemo temeljiti obradu vaših osobnih podataka na ovoj pravnoj osnovi. Međutim, ne možemo predvidjeti sve buduće situacije koje bi mogle biti izvanredne i zahtijevati obradu na temelju ove pravne osnove. Iz tog razloga željeli smo da i vi znate ovu pravnu osnovu.

Ako želite prigovoriti određenoj obradi, ali ne možete sami isključiti tu obradu (na primjer, u postavkama vašeg Rolla računa), kontaktirajte support@rolla.hr .

Zašto obrađujemo vaše osobne podatke?

Razloge zbog kojih prikupljamo i koristimo vaše osobne podatke možemo sažeti u samo 4 točke:

       kako bismo mogli pružiti svoje usluge na najbolji mogući način

       da vas možemo informirati o proizvodima i uslugama koje bi vas mogle zanimati

       za daljnje poboljšanje naših usluga

       kako bismo ispunili naše zakonske obveze.

Pružanje naših usluga

Davanje vaših osobnih podataka IDDI-u je dobrovoljno. Međutim, ne možemo vam pružiti svoje usluge bez prikupljanja i obrade određenih osobnih podataka. Stoga, ako želite koristiti naše usluge, trebate nam pružiti određene osobne podatke. Imajte na umu toga prije nego što prihvatite naše Opće uvjete poslovanja i zatražite naše usluge.

Na primjer, ne možete otključati Rollu ako mi ne prikupimo vaše ime, prezime, e-adresu i broj mobitela. Kad god se prijavite u aplikaciju Rolla, koristit ćemo vaše osobne podatke kako bismo vas mogli identificirati kao našeg korisnika. Nadalje, ne možemo vam pokazati bankomate, trgovine, barove ili kulturne znamenitosti u blizini, ako ne znamo gdje ste. Jedino kada obrađujemo slike je kada nam to dopustite, ali čak i tada vas molimo da nam ne šaljete slike s ljudima na njima, jer slike ne obrađujemo kao osobne podatke, već samo kao fotografije koje prikazuju Rollu ili Rolla aplikaciju.

Kada ste već registrirani kao Rolla korisnik, koristimo vaše osobne podatke kako bismo ispunili svoje obveze koje proizlaze iz Rollinih Općih uvjeta poslovanja. To se također odnosi na postupak plaćanja i fakturiranja. Da bismo izvršili te procese i obrađivali transakcije koje izvršite, trebamo obraditi vaše osobne podatke. Za više detalja o načinima plaćanja, pogledajte naše Opće uvjete poslovanja.

Vaši osobni podaci ugrađeni u vašu interakciju i komunikaciju s članom našeg tima za korisničku podršku bit će spremljeni iz sigurnosnih razloga (kako bi se spriječila bilo kakva zlonamjerna aktivnost).

Također koristimo vaše osobne podatke kako bismo vam dali detalje o našim proizvodima i uslugama kako bi nam pomogli u razvoju novih proizvoda i usluga.

Vaše osobne podatke koristimo i da bismo vas kontaktirali telefonom i pružili vam usluge korisničke podrške. Te pozive možemo snimati, ali samo u svrhu interne obuke i kontrole kvalitete.

Marketing 

Stalno razvijamo platformu i činimo sve da proširimo broj proizvoda i usluga koje nudimo. Iz tog razloga bismo vas željeli obavještavati o našem radu nakon što postanete naš korisnik. Ako nam dostavite svoju e-mail adresu, željeli bismo:

       informirati vas o robama i uslugama koje nudimo, a koji su slično onima koje ste već koristili ili ste nas za njih pitali ili za koje mislimo da bi vas mogle zanimati;

       izmjeriti ili razumjeti učinkovitost našeg oglašavanja i pružiti vam oglašavanje koje će vam biti zanimljivo i relevantno.

U tu svrhu možemo koristiti podatke koje ste nam dostavili, posebno vašu adresu e-pošte, podatke s vašeg uređaja, podatke o lokaciji i podatke koje smo prikupili od trećih strana. Ove podatke koristimo na temelju našeg legitimnog interesa za prodaju, pružanje i promociju naših proizvoda i usluga. U slučaju da se ne slažete s obradom vaših osobnih podataka u tu svrhu, uvijek možete isključiti ovakav postupak svojih osobnih podataka. To možete učiniti jednostavnim slanjem e-pošte na support@rolla.hr , a mi ćemo se pobrinuti da odgovorimo na vaša pitanja i ispunimo vaše zahtjeve.

Usavršavanje naših proizvoda i usluga

Ponekad ćemo vaše osobne podatke, kao podatke naših korisnika, koristiti za poboljšanje naših proizvoda i usluga, ali i proizvoda i usluga trećih strana vidljivih u aplikaciji Rolla. Da bismo to učinili, koristimo vaše osobne podatke za upravljanje i poboljšanje naše aplikacije Rolla i web stranica IDDI (uključujući analizu podataka, istraživanje, rješavanje problema, testiranje i statističke svrhe). Te podatke koristimo na temelju našeg legitimnog interesa za poboljšanje naših proizvoda i usluga, kao i našeg poslovanja općenito.

Također možemo snimati pozive i pohranjivati komunikaciju između vas i naše službe za korisničku podršku, kako bismo obučili naše osoblje i poboljšali sposobnosti naših zaposlenika, ali i kontrolirali kvalitetu naših usluga.

Ispunjavanje naših pravnih obveza

Konačno, u određenim ćemo slučajevima možda trebati koristiti vaše osobne podatke za regulatorne istrage i poštivanje propisa. Također možemo koristiti vaše osobne podatke za vođenje i rješavanje pravnih sporova i za udovoljavanje zakonskim zahtjevima nadzornih regulatornih tijela. To će biti slučaj i kada se provode Rollini uvjeti i odredbe. To će se primjenjivati i u slučaju provedbe i primjene odredaba naših Općih uvjeta poslovanja.

Pratimo li vašu vožnju?

Da, pratimo vašu vožnju i obrađujemo podatke o vašoj lokaciji. To je presudno za pružanje naših usluga, jer omogućava aplikaciji Rolla da vas informira o znamenitostima u blizini i dovede vas do odredišta koje ste odabrali. Ovo je također važno za zaštitu električnih romobila kao našeg vlasništva, jer u svakom trenutku znamo gdje se oni nalaze. Na ovaj način također možemo doći i popraviti Rollu ili vam poslati pomoć, ako je potrebno. To pridonosi sigurnoj uporabi naših električnih romobila. Praćenje funkcionira na sljedeći način: vaš je mobilni telefon povezan s Rollom putem Bluetootha, dok je svaka Rolla povezana s našim poslužiteljem. Na taj način znamo gdje se nalazi svaka Rolla i tko (koji Rolla korisnik) ju koristi. Ako se veza između Rolle i našeg poslužitelja prekine zbog tehničkih ili drugih poteškoća, više ne možemo obrađivati podatke o lokaciji s Rolle, pa ćemo tražiti da podatke o lokaciji obrađujemo putem vašeg mobilnog telefona. U takvom slučaju trebat ćete nam omogućiti obrađivanje vaših lokacijskih podataka putem mobilnog telefona, inače nećete moći nastaviti vožnju. Podaci o lokaciji pohranjeni su u samoj Rolli i koristit će se u skladu s ovom Politikom privatnosti.

Dijelimo li vaše osobne podatke s trećim stranama?

U određenim ćemo okolnostima vaše osobne podatke podijeliti s trećim stranama. Vaše osobne podatke dijelimo sa sljedećim kategorijama trećih strana:

Rolla Partnerima na čijem su području unajmljeni električni romobili: Ovaj je prilično važno za ono što radimo! Kako bismo vam pružili svoje usluge na atraktivnim, zanimljivim lokacijama, udružili smo se s našim Rolla partnerima koji su nam osigurali prostor i struju za naše punionice. Stoga možemo podijeliti vaše ime, prezime, e-mail, telefonski broj, broj kreditne kartice i lokaciju s našim partnerom Rolla, a sve kako bismo osigurali sigurnu upotrebu naših e-romobila na svim lokacijama.

Nezavisnim pružateljima usluga: Nezavisni pružatelji usluga podržavaju nas u pružanju naših usluga. Ovi pružatelji usluga pružaju usluge podrške kao što su:

       usluge otkrivanja i prevencije prijevare, uključujući uslugu pregleda protiv prijevara

       usluge plaćanja (Koristimo treće strane za obradu plaćanja ili pružanje usluga naplate računa. Možemo dijeliti podatke s relevantnim financijskim institucijama ako smatramo da je to neophodno za otkrivanje i prevenciju prijevara)

       marketinške usluge (Osobne podatke možemo dijeliti s našim marketinškim partnerima. Za više informacija o personaliziranom oglašavanju i vašim izborima, pročitajte našu izjavu o kolačićima jer za pružanje naših uslugama koristimo kolačiće i slične tehnologije.)

Svi pružatelji usluga moraju i dalje na odgovarajući način čuvati vaše osobne podatke.

Nadležna tijela: Osobne podatke dajemo nadležnim tijelima u onoj mjeri u kojoj to zahtijeva zakon ili je prijeko potrebno za sprečavanje, otkrivanje ili kazneni progon kaznenih djela i prijevara ili ako smo na to obvezani zakonom. U nekim ćemo situacijama vaše osobne podatke trebati prenijeti  nadležnim tijelima kako bismo zaštitili i obranili naša prava ili interese.

Prijenos osobnih podataka kako je opisano u ovoj Politici privatnosti može uključivati inozemne prijenose osobnih podataka u zemlje čiji zakoni o zaštiti podataka nisu sveobuhvatni kao zakoni zemalja Europske unije. Prema zakonodavstvu Europske unije, osobne podatke prenosit ćemo samo primateljima koji nude odgovarajuću razinu zaštite podataka. U tim situacijama, prema potrebi, osiguravamo da su vaši osobni podaci i dalje zaštićeni u skladu s europskim standardima. Možete zatražiti na uvid kopiju naših sporazuma s takvim primateljima (ako uopće postoje) slanjem e-maila na sljedeću adresu: support@rolla.hr .

Kako obrađujemo vašu komunikaciju unutar Rolla aplikacije?

IDDI vam nudi komunikaciju s članom našeg tima za korisničku podršku ako:

       imate problema s otključavanjem Rolle;

       želite prijaviti nepropisnu vožnju ili parkiranje;

       imate problema s aplikacijom Rolla;

       imate bilo koji drugi problem koji želite prijaviti.

Da bismo vam olakšali prijavu problema, omogućili smo vam da nam pošaljete slike (na primjer sliku nepropisno parkirane Rolle), uključujući snimke zaslona. Molimo vas, nemojte slikati na način da se na slikama mogu prepoznati ljudi (uključujući i slike vas), jer nismo ovlašteni za obradu takvih slika, tj. takvih osobnih podataka. Ako nam pošaljete takvu sliku, bit ćemo dužni odmah ju izbrisati i tražiti da nam pošaljete novu sliku koja ispunjava ovaj uvjet.

IDDI pristupa komunikacijama i može koristiti automatizirane sustave za pregled, skeniranje i analizu komunikacija u sigurnosne svrhe; sprečavanje prijevara; poštivanje zakonskih i regulatornih zahtjeva; istrage potencijalnih prekršaja; razvoj i poboljšanje proizvoda; istraživanje; angažman kupaca, uključujući pružanje informacija i ponuda za koje vjerujemo da bi vas mogle zanimati; i korisničku ili tehničku podršku. Zadržavamo pravo blokiranja isporuke ili pregledavanja komunikacija za koje prema vlastitom nahođenju vjerujemo da mogu sadržavati zlonamjerni sadržaj, neželjenu poštu ili mogu predstavljati rizik za vas ili druge korisnike Rolle. Napominjemo da će sve komunikacije poslane ili primljene putem aplikacije Rolla pohraniti IDDI, u skladu s ovom Politikom privatnosti.

Koje smo postupke i uvjete zaštite i zadržavanja implementirali kako bismo zaštitili vaše osobne podatke?

 

Pridržavamo se razumnih postupaka kako bismo spriječili neovlašteni pristup i zlouporabu osobnih podataka. Koristimo odgovarajuće poslovne sustave i postupke za zaštitu i čuvanje osobnih podataka koje nam dajete. Također koristimo sigurnosne postupke i tehnička i fizička ograničenja za pristup i upotrebu osobnih podataka na poslužiteljima koje koristimo. Samo ovlašteno osoblje smije pristupiti osobnim podacima tijekom svog rada.

Osiguravamo vaše osobne podatke od gubitka, zlouporabe, neovlaštenog pristupa, otkrivanja i promjene primjenom sljedećih mjera:

Firewalls,

• Šifriranje podataka i

• Fizička kontrola pristupa u našim podatkovnim centrima.

Vaše ćemo podatke čuvati tijekom cijelog razdoblja zadržavanja, odnosno obrade. Pri određivanju razdoblja čuvanja osobnih podataka, uzet ćemo u obzir primjenjive zakone i propise, vaše interese, preporuke nadzornih tijela i druge okolnosti bitne kako bismo odredili odgovarajuće vrijeme čuvanja za pojedine kategorije osobnih podataka. U svakoj novoj obradi razmotrit ćemo je li predloženo razdoblje zadržavanja zaista potrebno za postizanje određene svrhe obrade. Prilikom pohrane osobnih podataka vodimo računa da svaka obrada bude poštena, razmjerna i u skladu sa svrhom u koju se prikupljaju osobni podaci.

Vaše osobne podatke zadržavamo onoliko dugo koliko smatramo potrebnim da bismo vam omogućili korištenje naših usluga, pružili vam naše usluge, poštovali važeće zakone, riješili sporove s bilo kojim stranama i na drugi način ako je potrebno u svrhu vođenja našeg poslovanja, uključujući otkrivanja i sprečavanja prijevara ili drugih nezakonitih radnji. Svi osobni podaci koje čuvamo bit će podložni ovoj Politici privatnosti.

U određenim okolnostima, možda će biti potrebno čuvati osobne podatke dulje vrijeme kako bi se udovoljilo zakonskim i drugim propisima, u svrhu dokazivanja na sudu ili u drugim postupcima ili za operativne potrebe IDDI d.o.o. Prerano brisanje ili uništavanje osobnih podataka ponekad bi moglo rezultirati nepoštivanjem važećih propisa, nemogućnošću obrane na sudu ili drugim postupcima, operativnim poteškoćama ili štetom.

Osobni podaci koji više nisu potrebni pravovremeno se brišu ili uništavaju (ako to dopušta važeći zakon).

Kako možete upravljati osobnim podacima koje nam dajete?

 

Želimo da imate kontrolu nad načinom na koji koristimo vaše osobne podatke. S obzirom na to, imate sljedeća prava:

       Pravo pristupa (možete zatražiti pristup osobnim podacima koje obrađujemo o vama i zatražiti od nas kopiju takvih osobnih podataka)

       Pravo na ispravak (možete nas obavijestiti o bilo kakvim promjenama vaših osobnih podataka ili možete zatražiti da ispravimo bilo koji od osobnih podataka koje imamo o vama, ali, kao što je objašnjeno u nastavku, možda ćete takve promjene moći izvršiti sami)

       Pravo na brisanje (u određenim situacijama možete zatražiti da izbrišemo osobne podatke koje imamo o vama),

       Pravo na ograničenje (u određenim situacijama možete blokirati ili ograničiti obradu osobnih podataka)

       Pravo na prigovor (u određenim situacijama možete prigovoriti načinima na koje koristimo vaše osobne podatke)

       Pravo na prijenos podataka (u određenim situacijama možete zatražiti i da osobne podatke koje ste nam dali pošaljemo trećoj strani)

 

Kada koristimo vaše osobne podatke na temelju vašeg pristanka (privole za obradu vaših osobnih podataka), imate pravo povući tu privolu u bilo kojem trenutku, sukladno važećem zakonodavstvu. Povlačenje vašeg pristanka ne utječe na valjanost obrade podataka koju smo izvršili na temelju te privole prije povlačenja. Štoviše, tamo gdje vaše osobne podatke obrađujemo na temelju legitimnog interesa ili javnog interesa, imate pravo u bilo kojem trenutku usprotiviti se takvoj upotrebi vaših osobnih podataka, sukladno važećem zakonodavstvu.

Oslanjamo se na vas kako bismo osigurali da su vaši osobni podaci u Rolla aplikaciji potpuni, točni, ispravni i ažurni, jer ćemo vam uvijek pružiti mogućnost dodavanja, ažuriranja ili uklanjanja podataka koje imamo o vama.

Ako imate bilo kakvih zahtjeva ili prigovora u vezi s ovom Politikom privatnosti ili pitanja u vezi s ostvarivanjem vaših prava, kontaktirajte nas putem support@rolla.hr . Osim toga, uvijek se možete obratiti i hrvatskom nacionalnom tijelu za zaštitu osobnih podataka – Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Kako nas kontaktirati?

Vlasnik i tvorac aplikacije Rolla, IDDI d.o.o., kontrolira obradu osobnih podataka kako je opisano u ovoj Politici privatnosti. IDDI d.o.o. je društvo s ograničenom odgovornošću, osnovano prema hrvatskim zakonima i ima svoje sjedište na adresi Hrgovići 109 C, 10000 Zagreb, Hrvatska. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s ovom Politikom privatnosti ili u vezi s našom obradom vaših osobnih podataka, kontaktirajte nas putem support@rolla.hr i mi ćemo vam odgovoriti.